MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Sport Australia » МАКЕДОНЦИ НАЈДОБРИ НА АВСТРАЛИСКО ПРВЕНСТВО ПО ТАЈКВАНДО
 
МАКЕДОНЦИ НАЈДОБРИ НА АВСТРАЛИСКО ПРВЕНСТВО ПО ТАЈКВАНДО
07.12.2017, 12:55:00
 
 
 
.

На Националното австралиско првенство по Тајквандо, што оваа година се одржа во Сиднеј, доминираа учесниците од македонско потекло.

Тие се пласираа вака: Прво место и златен медал во категоријата од 9-11 години, женски,  го освои Изабела Божиновска, а сребрен  медал освои Изабела Бошевска. ​Стиви Аџиовски освои второ место во категориите техника и борење, Џексон Аџиовски освои бронзен медал во борење, а Кристијан Божиновски освои трето место и бронзен медал во борење. Браво!

 
 
 
 
 
      
 
 
 
Related News