MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » БАБА ПРОИЗВЕДУВАЛА ОТРОВ ВО СТАРЕЧКИ ДОМ И ГО ТЕСТИРАЛА НА ШТИТЕНИЦИТЕ
 
БАБА ПРОИЗВЕДУВАЛА ОТРОВ ВО СТАРЕЧКИ ДОМ И ГО ТЕСТИРАЛА НА ШТИТЕНИЦИТЕ
06.12.2017, 12:59:37
 
 
 

70 годишната Американка Бети Милер е уапсена поради тоа што во старечкиот дом “Wake Robin” каде што престојувала произведувала Рицин кој што е познат билен отров.

.

Според ФБИ, Милер правењето на отров и било Хоби. Таа изјавила дека за да го тестира отровот во мали дози им го ставала во јадењето и пиењето на останатите лица во старечкиот дом.

ФБИ во собата на Бети Милер пронашле неколку шишенца на кои што пишувало Рицин, но и билки за негово производство.

– Рецептите ги наоѓав на интернет, а Рицинот го подготввав во мојата кујна. Ми беше интересно и сакав на научам повеќе за билните отрови. – изјавила Милер.

Од ФБИ потврдуваат дека досега ниту еден пациент нема починато од отровот на Милер, бидејќи таа користела многу мали дози.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News