MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ЛЕКУВАЊЕ СО ФОЛИЈА НОВ ТРЕНД ВО РУСИЈА И КИНА
 
ЛЕКУВАЊЕ СО ФОЛИЈА НОВ ТРЕНД ВО РУСИЈА И КИНА
13.11.2017, 12:08:37
 
 
 

Руските и кинеските исцелители веќе долги години ја користат алуминиумската фолија со чија помош на едноставен и природен начин, отстрануваат здравствени потешкотии кај луѓето.

.

Кој би знаел дека вакво помошно средство се крие токму во вашата кујна?

Од долгогодишното искуство, може да се заклучи дека алуминиумската фолија помага при:

  • Болки во ‘рбетот, вратот, рацете, колената, стапалата и зглобовите

  • Болкиво мускулите

  • Последици од воспаленија

  • Постоперативни рани

  • Изгореници

Облоги против болки во мускулите и зглобовите: Овој вид на терапија е надворешна и може да ги ублажи болките на вратот, грбот и зглобовите. Најприменлива е кај ишијас, артритис и болки во петите. Намотајте алуминиумска фолија на болното место и завиткајте со завој. Оставете го во текот на денот и ноќта. Терапијата практикувајте ја 10 -12 дена.

Прва помош при изгореници: Со алуминиумската фолија успешно ќе ги намалите болките предизвикани од изгоерници. Заболеното место изложете го на ладна вода неколку минути. Ако кожата не е оштетена исчистете ја со чиста и мека ткаенина. Откако ќе ја исушите раната, ставете маст за изгоренци, а потоа покријте го со стерилна газа. Намотајте парче алуминиумска фолија и заврзете. Оставете, додека не исчезне болката.

Лек за подочници: Ако сакате после непреспиена ноќ да изгледате одморено и свежо, еве што треба да направите. Исечете алуминиумска фолија која претходно ќе ја ставите неколку часа во замрзнувач. Замрзнатите траки ставете ги под очите неколку секунди.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News