MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ДЕЛ ОД КУТИЈАТА ЗА ЦИГАРИ МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ И ДО 500 ЕВРА А ВИЕ ГО ФРЛАТЕ
 
ДЕЛ ОД КУТИЈАТА ЗА ЦИГАРИ МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ И ДО 500 ЕВРА А ВИЕ ГО ФРЛАТЕ
13.09.2017, 10:49:32
 
 
 

На пушачите сигурно нема да им биде сеедно кога ќе дознаат дека пушејќи со години и фрлајќи ги во ѓубре кутиите од цигари во ѓубре фрлиле минимум 500 евра. Всушност, богатството се наоѓа во фолиите во кои се обвиткани цигарите а се наоѓаат во внатрешноста на секоја кутија.

.

Ова го открила една чистачка (Ж.М. 64), кога од една своја пријателка дознала дека таа собира фолии од кутии за цигари и истите ги продава за над 100 евра по килограм.

„Во Крагујевац за килограм може да добиете и повеќе од 160 евра, во зависност колку фолии ќе соберете. Слушнав дека во Белград, за таа количина можеш да добиеш и до 500 евра. За сега имам околу 300 грама, но нема да ги продадам додека ке соберам макар еден килограм фолии. Но, тоа не е баш лесно како што звучи, бидејќи за килограм фолии треба да соберете над 1000 кутии цигари и тоа не од било кои. Ги собирам само оние тенки, меки фолии. Чистам по разни локали, фирми и клубови, па така успевам да соберам и по 30 фолии неделно.“ – вели таа.

И во Македонија има луѓе кои се занимаваат со овој бизнис.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News