MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Showbiz News » ПЕСНА КОЈА КРИЕ МРАЧНА ТАЈНА
 
ПЕСНА КОЈА КРИЕ МРАЧНА ТАЈНА
13.08.2017, 07:00:00
 
 
 

Зад песната „Ту ноч кад си се удавала“ која е хит повеќе од 20 години, се крие вистинска трагична судбина. Настаната e во 1993. година, a отпеана од легендарните „Прљаво казалиште“. Се базира на вистинска приказна.

.

 

Лидерот на бендот, Јасенко, имал девојка која му била се. Тој отишол во војска и разделбата била неизбежна. Секако, тој ја прашал дали ќе го чека, а таа рекла да. Тој и поверувал. Кога се вратил бендот имал закажана свирка на една венчавка. Не можел да поверува кога дознал дека тоа била нејзината!

Jасенко никогаш не сака да зборува за оваа песна.

 

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News