MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ЅИРНЕТЕ ВО МАГИЧНИОТ СВЕТ НА ЧАСОВНИЦИТЕ ВО ВИЕНА
 
ЅИРНЕТЕ ВО МАГИЧНИОТ СВЕТ НА ЧАСОВНИЦИТЕ ВО ВИЕНА
11.08.2017, 12:18:34
 
 
 

Музејот на часовници е сместен во Harfenhaus, една од најстарите куќи во Виена. Со околу 1.000 часовници во музејот, навистина има многу да се види.

.

Од особена важност е 230-годишниот астрономски часовник, изграден од Августински монарх. Изграден во 1679 година и калибриран до 9999 година, тоа е прекрасно парче инженеринг. Со слоеви на златни запчаници, тоа е навистина уникатно.

 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
Related News