MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Sport Australia » СИГМУНД ГО ПОЗДРАВИ НОВОТО ЛОГО НА ФЕНИКС
 
СИГМУНД ГО ПОЗДРАВИ НОВОТО ЛОГО НА ФЕНИКС
10.08.2017, 16:29:33
 
 
 

За клубскиот амбасадор Бен Сигмунд, кој преставува легенда цели осум сезони во Велингтон Феникс, новото лого преставува симбол на подмладување и зацврстување на идентитетот на клубот и  внатрешната култура.

.

 ‘’ За мене, најсилниот аспект на ова ново лого е тоа што се базира на приказна која е специфична за Велингтон, приказна која се базира на клучните вредности врз кои сакаме да го изградиме овој клуб ’’

‘’ Ние сакаме да живееме за тие вредности. Сето тоа преставува една предупредувачка приказна , приказна за напорна работа а не мрзеливост, приказна за упорност а не откажувања , приказна во која секогаш сме наидувале  на предизвици и вешто сме ги решавале ’’ изјави Бен.

Пред повеке од 200 фанови, гости и играчи на Феникс официјално со свечена церемонија пред Веарвака, значајна клутурна ознака на пристништето на Велингтон, беше преставен новата метлна склуптура од 3м x 2,4м големина која го преставува новиот грб на клубот, на која Феникс е преставен како Дукот на танива (величествено водено суштество од Маоринската митологија), преставувајки ја заложбата на Нов Зеланд кон бикултуризмот .

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News