MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Sport Australia » КОШАРКАРКИТЕ НА АВСТРАЛИЈА СО РЕКОРДНО ВИСОКА ПОБЕДА
 
КОШАРКАРКИТЕ НА АВСТРАЛИЈА СО РЕКОРДНО ВИСОКА ПОБЕДА
13.07.2017, 12:38:23
 
 
 

Во натпреварувањето по групи е забележан неверојатен рекорден резултат – Австралија ги победија Маршалските Острови со 166:3.

.

Девојките од земјата на кенгурите трите периоди ги поминаа без примен кош, кога само во третиот период примија 3 коша – 2 во 25 и 1 во 29 минута, во тој момент австралијките водеа со 104:0.

44, 38, 42 и 39 поени е редоследот во четирите периоди со кој триумфираа австралиските кошаркарки.

Најверојатно Aвстралија одскокнува во квалитетите од своите противници во регионот бидејќи во првото коло ги победија и Тахити со 163:13, но во духот на фер-плеј играта би можеле маклу да попуштат и да им дозволат на своите ривали да  постигнат некој поен повеќе.   

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News