MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ЖЕНИТЕ ВО АВТСРАЛИЈА ПАЃААТ НА АДВОКАТИ И ИНЖЕЊЕРИ, А МАЖИТЕ НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ
 
ЖЕНИТЕ ВО АВТСРАЛИЈА ПАЃААТ НА АДВОКАТИ И ИНЖЕЊЕРИ, А МАЖИТЕ НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ
19.05.2017, 11:20:44
 
 
 

Дамите “паѓаат” на адвокати, инжењери и доктори, додека припадниците на посилниот пол сакаат правнички, медицински сестри и учителки.

.

Така е барем во Австралија, каде мрежата за онлајн забава Happn направи листа на најбарани професии на потенцијалниот партнер. Иста е ситуацијата и во Европа, каде кај жените високо котираат и столарите и електричарите, што покажува дека има нешто во мажите кои можат да се пофалат со мануелните вештини.

На листата на најпосакувани вештини се и банкарите, учителите, дизајнерите, куварите и архитектите. Освен правнички, медицински сестри и учителки, припадниците на посилниот пол ги сакаат и дамите кои работат во маркетинг, сметководство, фармација, трговија, а пожелни им се и докторките, жените чија специјалност им се финансиите и органиаторки на настани. На оваа листа не се новинарките.

Но, кога станува збор за “Tinderu”, ситуацијата е нешто подруга. Жените на оваа мрежанајмногу бараат стујади и пилоти, маркетинг стучњаци, конобари и сликари, додека мажите сакаат инструкторки за пливање, студентки и стујардеси. И тука ги нема дамите кои работат во медиумите.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News