MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Sport Macedonia » БАЛТИЌ НОВ ТРЕНЕР НА НАШИТЕ НАЈДОБРИ ОДБОЈКАРИ
 
БАЛТИЌ НОВ ТРЕНЕР НА НАШИТЕ НАЈДОБРИ ОДБОЈКАРИ
19.05.2017, 09:27:33
 
 
 

Словенецот, Драгутин Балтиќ е нов селектор на македонската одбојкарска репрезентација, тој доаѓа на местото од Бугаринот Николај Желјасков.

.

Словенечкиот одбојкарски тренер, Драгутин Балтиќ седнува на селекторското столче на Македонија.

Тој е прочуено име во Европските одбојкарски кругови, освојувач на европски клупски натпреварувања (ЦЕВ Куп, Челенџ Куп), национални шампионати на Словенија, Азербеџан, Швајцарија и со завидно тренерско искуство како селектор на националните тимови на Словенија и Бугарија.

Фокусот на Македонија и оваа сезона ќе биде настпот во Европската лига каде во изминатите три години освојуваме медали, па истиот успех ќе се бара и од новиот селектор.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News