MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » News Australia » БИЗНИС ФОРУМ ВО ПЕРТ ЗА МАКЕДОНИЈА
 
БИЗНИС ФОРУМ ВО ПЕРТ ЗА МАКЕДОНИЈА
18.05.2017, 15:50:00
 
 
 

Во Македонија има огромен инвестициски потенцијал за австралиските компании, истакнаа учесниците на Економскиот форум во Перт, што се одржа во организација на Македонско-западно австралиската стопанска комора.

 

.

Македонскиот амбасадор во Австралија Веле Трпевски и почесниот конзул во Перт Зоран Ќосески пред бројни потенцијални инвеститори од деловниот сектор ги презентираа можностите за водење бизнис и потенцијалите за инвестиции во Македонија, со фокус на секторите ИТ, рударство, земјоделство и производство.

Претседателот на Македонско-западно австралиската стопанска комора Крис Вржовски ги повика австралиските компании да ја посетат Македонија како атрактивна бизнис дестинација.

Амбасадорот Трпевски и конзулот Ќосески истакнаа дека во изминатите години, се бележи позитивен тренд во рударскиот сектор во Македонија како и севкупните трговско деловни идноси помегу двете земји.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News