MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » News Australia » АВСТРАЛИЈА САКА ДА ЗАБРАНИ ЕЛЕКТРОНСКИ УРЕДИ ВО ПАТНИЧКИ АВИОНИ
 
АВСТРАЛИЈА САКА ДА ЗАБРАНИ ЕЛЕКТРОНСКИ УРЕДИ ВО ПАТНИЧКИ АВИОНИ
17.05.2017, 11:57:00
 
 
 

Премиерот на Австралија, Малком Турнбул, денеска соопшти дека неговата земјата размислува за воведување забрана за внесување лаптоп-компјутери и таблет-уреди во кабините за патници во авионите, но не откри кога би стапила на сила.

 

.

Турнбул не сакал да објасни дали одлуката за забрана за внесување електронски уреди во патничките кабини на авионите е поврзана со терористичките закани од Исламска држава, за кои американскиот претседател Доналд Трамп разговараше со шефот на руската дипломатија, Сергеј Лавров.

Австралискиот премиер рече дека се разгледува можноста да се забрани внесување електронски уреди од некои земји од Блискиот Исток, како што тоа веќе го направија САД и Велика Британија.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News