MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » News Macedonia » И ДЕНЕСКА ПРОДОЛЖИ СОБРАНИСКАТА СЕДНИЦА
 
И ДЕНЕСКА ПРОДОЛЖИ СОБРАНИСКАТА СЕДНИЦА
21.04.2017, 13:04:00
 
 
 

Собраниската конститутивна седница продолжува и денеска. 

 

.

Пратениците од ВМРО-ДПMНЕ и коалицијата, вчера во рамките на 15 продолжение на седницата главно преку реплики и контрареплики побараа од СДСМ да се откаже од платформата од Тирана, како и да се организираат брзи избори за излез од постојната криза. Од СДСМ и коалицијата, пак, се воздржаа од реплики и процердурални забелешки. Во репликите и контрарепликите пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, таканаречената „Тиранска платформа“ ја оценија како постизборен инженеринг.

 

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News