MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » НАУЧНИЦИ ОД АВСТРАЛИЈА ОТКРИЈА НАЧИН ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА РАКОТ
 
НАУЧНИЦИ ОД АВСТРАЛИЈА ОТКРИЈА НАЧИН ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА РАКОТ
20.04.2017, 12:42:29
 
 
 

Научниците во Австралија открија високо ефективни антиканцероген агенс. Тој се наоѓа во австралиско овошје, чие име е “fontainea picrosperma”.
Тие се распространети во северниот дел на Австралија. Истражувачки тим забележал како животните си присрасност се хранат со овошјето, но го плукаат семето веднаш. Ова ја разбудила нивната љубопитност и тие одлучиле да се истражат.

.

Научниците открија дека овие плодови имаат многу посебни способности и ефекти. Особено во контекст на истражување на ракот направија многу изненадувачки резултати
.
Првично, експериментот е направен на куче кое имало сериозна гангрена. Резултатот е впечатлива: по 15 дена тоа било излечено! Сепак, повеќето од научниците се изненадени од тоа колку брзо екстракт од овие плодови ги убива туморите. Видливи промени се случуваат и по пет минути. Обично, во третман на тумор е забележано победа само по неколку недели.

Друг пример е Мартина Тошо, кој имала меланом на кожата дека по преземањето на EBC 46 (медицински име за лек) тој се стопил. Од тогаш таа успешно е излечена од ракот.

Во овој момент, лекот е тестиран само кај пациенти со меланом. Сепак, ефикасноста на ЕЦБ-46 е ограничен, така што дејствува, кога уште не се формирани метастази и ракот не се проширил. Исто така, одгледувањето на растенијата и производството на подготовката мора да биде оптимизирана и подобрена.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News