MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ЗА 105 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ НА ЕСКУРЗИЈА ДО ТИТАНИК
 
ЗА 105 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ НА ЕСКУРЗИЈА ДО ТИТАНИК
20.03.2017, 11:19:33
 
 
 

Сега е можно да одиме на екскурзија до легендарниот брод “Титаник”. Повеќе од еден век по потонувањето лондонски туроператор организира експедиции до остатоците на бродот.

Приказната за “Титаник” со години продолжува да ги плени луѓето од целиот свет. сепак, иако одамна да има официјална верзија за неговото потонување, истражувачкиот интерес не стивнува. Лондонска туроператорска компанија одлучи да го искористи овој факт и да организира туристички експедиции до остатоците на бродот.

.

Понудите ќе излезат во 2018 година, дестинација е на 4.000 метри под вода во Атлантикот. Групата на привилегираните најверојатно ќе биде доста мала, бидејќи посетата ќе чини околу 105 илјади долари по човек.

Прекуокеанскиот брод “Титаник” птона во текот на првото трансатлантско патување, во ноќта на 14 наспроти 15 април 1912 година, во северниот дел на Атлантскиот Океан, по судир со санта мраз. Бродот тонел целиа 2 часа и 20 минути. Во моментот на несреќата на бродот се наоѓале 2.207 човекот. Од нив се спасуваат 705, а 1.502-ца се загинати.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News