MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Sport » КРАФТ ПОСТАВИ НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД
 
КРАФТ ПОСТАВИ НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД
19.03.2017, 10:51:33
 
 
 

Штефан Крафт летна 253.5 метри.

Австриецот Штефан Крафт постави нов светски рекорд во ски скоковите. На светскиот куп во Норвешка тој летна 253.5 метри.

.

Тој ја претставуваше Австрија во првата рунда од ова натпреварување. Исто така го руши рекордот кој го постави норвежанецот Роберт Јохансон.

Пред овие скокови, рекордот го држеше Андерс Фанемел од 2015-та година кога летна 251.5 метри.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News