MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Community » МАКЕДОНЦИТЕ ОД АВСТРАЛИЈА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА
 
МАКЕДОНЦИТЕ ОД АВСТРАЛИЈА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА
11.09.2016, 16:39:00
 
 
 

Пред клубските простории македонското знаме заеднички го подигнале претседателот на Здрузнието Крис Несторов, претставникот на Владата на Западна Австралија Иан Блејни како и почесниот конзул Зоран Ќосески од името на Република Македонија, пренесува весникот Нова Македонија.

.

Ќосески им доделил благодарници - признанија на постарите македонски активисти како и на управата на ова македонско здружение за нивниот придонес кон зачувување на македонската култура во изминативе 50 години во овој дел на Австралија.

Голем дел од Македонците во овој град се по потекло од преспанскиот регион.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News