MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » НА АЕРОДРОМ ВО АВСТРАЛИЈА МОРА ДА ПРИЈАВИТЕ АКО НОСИТЕ РАЗГОЛЕНИ ФОТОГРАФИИ
 
НА АЕРОДРОМ ВО АВСТРАЛИЈА МОРА ДА ПРИЈАВИТЕ АКО НОСИТЕ РАЗГОЛЕНИ ФОТОГРАФИИ
13.02.2018, 11:31:22
 
 
 

Патниците кои ќе слетаат на аеродромот во Австралија ќе мораат да пријават доколку имаат евентуални порнографски материјали, пренесуваат странските медиуми.

.

Новата политика во воздушните пристаништа пропишува дека патниците кои слетуваат морат да имаат писмена потврда дали во својот мобилен телефон, компјутер или камера поседуваат порнографски материјали, а воведена е со цел да ги задоволи христијанските верници во Австралија пренесува Дејли Мејл.

Министерот за внатрешни работи во оваа земја, Брендан О'Конор побарал овие правила да променат и дека забраната се однесува само на илегални материјали.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News