MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Entertainment » ЛУЃЕТО ШТО ЧУВААТ КУЧЕ ИМААТ ПОЗДРАВО СРЦЕ
 
ЛУЃЕТО ШТО ЧУВААТ КУЧЕ ИМААТ ПОЗДРАВО СРЦЕ
12.02.2018, 11:20:19
 
 
 

Најновите истражувања на кои за цел им е позитивноста на луѓето од чување на домашно милениче, отри дека оние кој чуваат куче имаат поздраво срце.

.

Луѓето кој за свој миленик имаат куче, имаат 54 проценти поголема количина на телесна активност, што значи дека нивната активност е поголема од препорачаниот минимум.

Препорачано за поголемиот дел од луѓето е 150 минути умерена телеса активност (пешачење) или 75 интезивни активности во текот на неделата.

Во најновото истражување биле вклучени повеќе од 5.200 возрасни испитаници, потпа било заклучено дека луѓето кој за миленик имаат куче во просек имаат и помал ризик од здебелување, ниска концентрација на лош холестерол во крвта и низок крвен притисок. Истражувањето покажало истотака дека луѓето кој чуваат куче имаат најмалку стрес.

Затоа, доколку се двоумите каков миленик да си одберете, нека ова истражување ви помогне во изборот.

 
 
 
 
      
 
 
 
Related News