MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page » Showbiz News » ПОЧНА КАРНЕВАЛОТ ВО РИО
 
ПОЧНА КАРНЕВАЛОТ ВО РИО
12.02.2018, 07:10:00
 
 
 

Карневалот во Рио де Жанеиро почна со парада на славните школу за самба низ стадионот Самбадром.

.

 

Најдобрите 13 школи за самба сериозно го сфаќаат натпреварот и првото место им значи многу на сиромашните заедници во бразилскиот град.

Тимовите ќе бидат оценувани за кореографија, атмосфера, организација и пеење. Секоја нивна парада чини речиси 1,6 милиони евра.

Над шест милиони луѓе, од кои 1,5 милиони странски туристи, се очекуваат да го посетат годинашниот карневал, што трае до 14 февруари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
Related News