MACTEL.COM.AU
 
 
 
 

Home Page »
 
Господова молитва
 
 

Отче наш, 

Кој си на Небесата, да се свети иметоТвое,

дадојде Царството Твое, 

да биде волјата Твоја , 

како на небото, 

така и на земјата. 

Лебот наш насушен дај ни го денес и прости ни ги долговите наши, 

како што им ги проштеваме и ние на нашите должници,

и не неж воведи во искушение, 

но избави не од лукавиот. 

АМИН!